The WRITINGS of ISRAEL SHAMIR
For One Democratic State
in the whole of Palestine (Israel)

FOR FULL EQUALITY OF NATIVE AND ADOPTIVE PALESTINIANS

FOR One Man, One Vote

Home


Search

Israel Shamir’s „The Tsunami of Penitence” in Hungarian

 

 

A jóvátétel cunamija

Írta: Israel Shamir

 

Izrael kiváló hely, hogy megfigyeljük a nemzsidók vezeklését, a földgolyón végiggörgő, egy hétig tartó Auschwitz emléknapon. Igen, ez a kolosszális Canossa járás mindenütt tanulmányozható, mint a holdfogyatkozás: az egész világ, Alaszkától az Antarktiszig, az eszkimók és a zuluk, a kubaiak és a mongolok némán állva figyelik a zsidó prédikációt, bocsánatért esedeznek és megígérik, hogy „egyetlenegy zsidónak sem lesz soha többé semmi bántódása”. Chirac megígérte, hogy megemlékezik a zsidókról, akiket Franciaország elmulasztott megmenteni. Elismerte a franciák bűnösségét, azt, amit de Gaulle kőkeményen visszautasított. A bűnükért kiszabott elégtételként a franciáknak végig kellett nézniük Claude Lanzmann-nak a 9 órás Shoah-ját, ami kegyetlen, de igazságos büntetés volt számukra. A német kancellár még töredelmesebben viselkedett, mint máskor: neki jó oka van rá – a hihetetlenül ronda holokauszt emlékmű úgy terpeszkedik Berlinben, mint egy örök időkre szóló büntetés. Odacsapva a Columbia embertelen professzorainak, akik megpróbáltak különbséget tenni a zsidók és Izrael között, az ENSZ-ben az Hatikwa-t, az izraeli nemzeti himnuszt játszották a megemlékezés alkalmával.

Ha ön arra gondolt, hogy Auschwitz emlékezetének semmi köze Izraelhez, gondolja újra át. Vagy még jobb, figyelje Kofi Annant, miképp teszi jóvá a bűneit: kirúgta Hansont, a gazai képviselőjét, mert az bosszantotta Sharont; megígérte, hogy az utolsó antiszemitáig fog harcolni az antiszemitizmus ellen; megszervezte az ENSZ Közgyűlés alkalmi ülését és szavát adta Izraelnek, hogy az ENSZ a jövőben nagyobb figyelmet fog szentelni az igényeinek. Annan mellett állt a felesége – azt mondták, hogy ő egy Wallenberg. Raul Wallenberg svéd királyi vérből származott, aki sok zsidót megmentett és az oroszok ölték meg. Volt egy másik királyi származású svéd is, aki sok zsidót megmentett, és a zsidók ölték meg, Folke Bernadotte, de róla még Stockholmban is megfeledkeztek, ahol egy zsidó milliárdos vásárolt e héten egy TV csatornát, hogy gondoskodjon erről a feledékenységről.

Az izraeli újságok címsorai feltették a kérdést: „Megtanulták a leckét?” De ki az az „ők”?  És milyen leckét? A zsidók megnyerték a háborút: ez a tanulság, amelyre céloznak. Acélból, hogy megértessék ezt a leckét, noha valami 40 millió férfit és nőt öltek meg, mindig csak a zsidókra emlékeznek, tehát a dolog megérte. Senki sem említi az orosz katonákat, akik Sztálingrádnál haltak meg, vagy a német lakosságot, akiket Bomber Harris ölt meg. Az atombombával elégetett japánokat is elfeledték. Ami az amerikai katonákat illeti, volt egy Ryan önkéntes, de ő megmenekült.

De ha ezt mindenütt lehet látni, miért olyan jó hely Izrael a Jóvátétel Napjának a megfigyelésére? Mert ez az a hely, ahol az embernek nem lesznek illúziói a tekintetben, hogy a „tanulság” valóban a rasszizmusnak, az etnikai tisztogatásnak, vagy a hidegvérű gyilkosságnak az elfogadhatatlanságáról szól. Rögtön a hírek után az Egyes Izraeli TV Csatornán egy vita kezdődött arról, hogy mit kell tenni azokkal a goyokkal, akik azt gondolják, hogy „szaporodjatok és sokasodjatok” parancsa rájuk is vonatkozik. Bibi Netanyahu, az amerikaiak kedvence mondja, hogy nem a fal mögötti palesztinok jelentik az igazi veszélyt Izraelre, hanem az arab nemzetiségű izraeli állampolgárok. Ők szaporodnak. Feleségeiket és férjeiket a megszállt területekről és külföldről hozzák – ezt az előjogot kizárólag zsidóknak kéne megadni.

Eli Yeshai, a Shas vezetője azt javasolja, hogy ki kéne vonni őket a társadalombiztosítás hatálya alól, hogy ne kapjanak anyagi támogatást a gyermekeik után. Soffer professzor emígy füstölgött: a nemzsidók népesedési bombája már ketyeg. Nagyon sokan vannak. Ez egy zsidó ország, az egyetlen, amely a miénk, miközben a nemzsidóknak százával vannak országaik, ahol élhetnek.

Van néhány arab is a kerekasztal körül: egy fiatal diák és a Knesszetnek egy tagja. Ők megkísérlik, hogy a rasszizmusról beszéljenek, de a teljesen folyékony héber beszédüket nem értik meg: a rasszizmus olyasmi, amit a zsidók ellen tesznek, nem pedig, amit a zsidók tesznek. Nekünk csak egy országunk van, el kell döntenünk, mit tegyünk a többiekkel, a nemzsidókkal, hogy ne szaporodjanak olyan gyorsan.

A másik csatornán a bemondó az orosz nacionalistákat kárhoztatja: azt merik mondani, hogy nekik csak egy országuk van, és nem akarják, hogy ott a szervezett zsidóság uralkodjon. Ők nem tervezik a zsidó születésszám csökkentését; ők nem akarják elkergetni a zsidókat. Az orosz zsidók idézik a Shulkhan Aruch hírhedt rendelkezéseit, amelyeket most lefordítottak oroszra az orosz zsidók tudatformálására. Azt mondják, hogy ezek a rendelkezések a zsidók között gyűlöletet keltenek a goyok ellen. A gyűlölettörvényeket a zsidó gyűlöletkeltők ellen is alkalmazni akarják. Azt mondják, hogy az oroszországi zsidó szervezetek nyíltan támogatják a rasszista Izraelt. Ők és az apáik nem azért harcoltak a náci Németország ellen, hogy abból más nácik húzzanak hasznot, mondják. Az oroszországi zsidó szervezetek persze jobban tudják, hogy a gyűlölettörvények mire szolgálnak. Követelik az orosz bíróságtól, hogy tartóztassa le a nácikat. Lehet, hogy ezek az oroszok nácik, lehet, hogy nem, de nem lehetnek nácibbak, min dr. Soffer, Bibi Netanyahu és Eli Yeshay.

A TV készülék új híreket mutat: a hároméves palesztin kislányt, Rahma Abu Shamast, szerda reggel meggyilkolta az izraeli hadsereg, ezzel is hatástalanítva valamelyest a demográfiai fenyegetést. A legfelső Bíróság úgy határozott, hogy jóváhagyja Dan Halutz kinevezését a vezérkar vezető helyettesévé. Amikor a légierő parancsnok Dan Halutz-ot megkérdezték, hogy mit érez a pilóta, amikor ledob egy egytonnás bombát egy sűrűn lakott gazai menekülttáborra és megöl tizenöt gyereket, ő így válaszolt: „Egy kis puffanás. Jól alszom utána.” A bírók figyelmeztették, hogy azért legyen kissé óvatosabb a jövőben, ha interjút ad.

Ariel Sharon miniszterelnök azt mondta szerdán, hogy a világ „a kisujját sem mozdította” hogy megállítsa a holokausztot. Ez valóban érdekes újdonság volt: Eddig nem tudtam, hogy az IDF (Izraeli Véderő) állította meg a náci Németországot, miközben a Vörös Hadsereg a kaszárnyáiban pihent. Végül az orosz katonák millióinak, az amerikai és brit katonák ezreinek a halála nem ér fel „egy kisujj mozdításával”. Sharonnak ez a kijelentése nyílt és szemérmetlen sértés volt minden veteránnal szemben; sértés volt az elesett hősök családjával szemben; sértés volt Oroszországgal, Angliával és Amerikával szemben. Ők azonban megtanulták a leckét és csendben térdre estek.

 

Home